- Krótkie wiadomości
2018-12-10
2018-12-01
2018-11-15
2018-11-08
2018-10-24
2018-10-18
2018-10-03
2018-09-20
2018-09-12
2018-09-03
2018-08-28
2018-08-26
2018-08-15
2018-08-03
2018-07-26
2018-07-23
2018-07-13
2018-07-12
2018-06-29
2018-06-29
2018-06-19
2018-06-11
2018-06-01
2018-05-28
2018-05-28
2018-05-23
2018-05-22
2018-05-10
2018-05-10
2018-05-10
2018-05-09
2018-04-30
2018-04-28
2018-04-27
2018-04-15
2018-04-09
2018-03-29
2018-03-21
2018-03-12
2018-02-27
2018-02-06
2018-01-19
2018-01-08
2018-12-10 Cukier w inny sposób!!! Drukuj
   

 

Savanna Ingredients GmbH to organizacja (spin-off) w ramach firmy Pfeifer & Langen. Jej ideą jest alternatywne wykorzystanie cukru jako surowca do produktów, które zajmą nowe obszary rynku.

Celobioza i alluloza są produkowane z cukru buraczanego w procesach enzymatycznych. Te nowe produkty są odpowiedzią na potrzebę zmniejszenia spożycia cukru przez  wielu konsumentów. Wymienione produkty różnią się zasadniczo od dotychczasowych alternatywnych substancji słodzących, które nie są w stanie zastąpić wszystkich właściwości i funkcji cukru. Alluloza ma właściwości i funkcje jak konwencjonalny cukier, ale z "0 ilością kalorii" i 70-procentową siłą słodzącą. Jest doskonała do niskokalorycznych napojów, preparatów owocowych lub delikatesowych. Dzięki wielofunkcyjnej komórce węglowodanowej, której właściwości są podobne do właściwości laktozy, można otworzyć zupełnie nowe segmenty rynku, między innymi zastosowanie probiotyków w żywieniu zwierząt.